Így várták Kőszegen: „Luca, te vagy a bajnok!”

Ismert, hogy Luca a nők 66 kg-os súlycsoportjában úgy végzett az ötödik helyen, hogy a hatalmas médiafelhajtással kísért Imane Khelif (akit a nemzetközi szövetséggel szemben a NOB engedett rajthoz állni) elleni mérkőzést ugyan elvesztette, ám a Magyar Ökölvívó Szövetség kiegészítette a pénzdíját, mintha csak bronzérmet nyert volna.

Hámori Luca az RTL Klub Reggeli című műsorának vendége volt, ahol többek között elmondta, bármennyire felbolydult az élete – ezt még szoknia kell. Hozzátette: az algériai versenyző elleni mérkőzéssel kapcsolatos visszhangokat ugyan nem tudta teljesen kizárni, de „törekedtünk arra, hogy mindez ne legyen hatással a teljesítményemre. Szerencsére mire a ringbe léptem, meg is történt.”

Lucát szülővárosában, Kőszegen óriási felhajtással fogadták. Ez egészen különleges hatással volt rá: „Hatalmas csoda volt számomra, hogy szinte az egész város ott volt a Fő téren (ahová nagy tűzoltó- és rendőrautók kíséretében érkeztem), olyanok is, akiket nem ismertem, talán nem is láttam őket. Egy hatalmas színpadon köszöntöttek, és még a kisgyerekek is csillogó szemmel néztek rám, és a plakátra ráírták »Luca, te vagy a bajnok!«

Mindez egy akkora élmény volt számomra, hogy csak remegtem… Megszólalni sem tudtam!”

Elolvasom a cikket