Lajos herceg már a saját akaratát érvényesíti

Köztudott, hogy a családban ő a felelős a jókedvért, hiszen bármikor részt vesz bármilyen csínytevésben, gyakran grimaszol, és még a komoly eseményeken is megtalálja a módját a játéknak – tájékoztat az Elle.hu.

Idősebb testvérei, különösen Sarolta hercegnő gyakran segít a Lajos herceg körüli teendőkben, Katalin hercegnének hatalmas könnyebbséget jelent, hogy a nyilvános szereplések alkalmával kislánya is figyel Lajos herceg viselkedésére.

A kis herceg eddig többnyire hallgatott is a nővérére, ám úgy tűnik, ennek lassan vége szakad.

Az már egészen kisgyermekként érzékelhető volt, hogy Lajos herceg erős személyiséggel rendelkezik, akinek alkalmanként nehezére esik betartani a szabályokat, amelyek a királyi udvarban még szigorúbbak, mint egy átlagos családban.

Sokszor Sarolta hercegnőnek kellett megmutatnia kisöccsének, hogy éppen mit kell tennie, a közönség pedig alig várta, hogy lássa a kicsiket.

Mióta fény derült Katalin hercegné daganatos betegségére, a walesi hercegi pár gyermekeit is ritkábban lehet látni, bár édesanyjuk betegségétől függetlenül is igyekeznek óvni őket, és csak a legnagyobb eseményeken vesznek részt.

Ezek közé tartozott III. Károly király idei születésnapi felvonulása is, ahol Sarolta hercegnőnek ismét figyelmeztetnie kellett a kisöccsét. Egy ajakolvasó, Nicola Hickling megosztotta, hogy az egyik felvétel tanúsága szerint milyen párbeszéd zajlott le a testvérek között, miután Lajos herceg folyamatosan táncolt a felvonuló katonákat látva:

„Sarolta hercegnő így szólt: »Hagyd abba. Nézd a felvonulást!« Mire Lajos így válaszolt: »Nem fogom!« Nővére ekkor így utasította: »Tedd, amit mondanak.« Lajos herceg azonban pimaszul így felelt: »Nem!«”

Nem ez volt az első alkalom, hogy Lajos herceg megmakacsolta magát: korábban Katalin hercegnének is pimasz válaszokat adott, sőt attól sem riadt vissza, hogy édesanyja szájára tegye a kezét, ha nem akarta hallani az intelmeket.

A hercegnét sokan dicsérték a türelme miatt, amire úgy tűnik, egy ideig még szüksége lesz. Bár meglepődött, ám Sarolta hercegnő sem próbálta tovább győzködni öccsét, de a szakértők szerint a színfalak mögött Lajos herceg minden bizonnyal kapott némi megróvást a viselkedése miatt.

Elolvasom a cikket