Létrehoztak egy robotot, amely meg tud verni egy embert asztaliteniszben + VIDEÓ

A GoogleDeepMind bemutatott egy robotot, amely amatőr szinten pingpongozik. A projekt célja egy olyan gép létrehozása, amely képes versenyezni az emberekkel a gyors reakciókat, jó koordinációt és stratégiai gondolkodást igénylő dinamikus játékokban. A sakkal ellentétben, ahol a robotok már jelentős előrelépést értek el, a pingpong sokkal összetettebb mozgást és az ellenfél megközelítéseihez való alkalmazkodást igényel – írta a gismeteo.ru.

A csapat kifejlesztett egy „alacsony szintű készségekből” álló könyvtárat és egy „magas szintű vezérlőt”, amely a helyzettől függően kiválasztja a legmegfelelőbb műveleteket. A robotot szimulációkon és emberekkel folytatott játékokon keresztül is betanították, lehetővé téve számára, hogy alkalmazkodjon a különböző játékstílusokhoz.

A tesztek során a robot 29 mérkőzést játszott különböző edzettségi szintű emberek ellen. A kezdők ellen minden meccset megnyert, de a haladó játékosoktól kikapott. A „középhaladó” ellenfelekkel az esetek 55 százalékában győzött, ami megerősítette az átlagos emberek szintjén elért eredményeit.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket