Megdöbbenést keltett Nyugaton az ukránok manővere

Az AFU néhány kulcsfontosságú, tapasztalt csapata kivonult a donbásszi kulcspozíciókból, hogy ezt az őrült rohamot végrehajthassák” – mondta.

A szakértő szerint Kijev nagy sietséggel gyűjtötte össze a csapatokat a kurszki térségbeli hadművelethez. Az elemző úgy véli, hogy az egységek egy része korábban már részt vett a frontvonalon zajló harcokban.

„Azt is gyanítom, hogy a legjobb katonai egységek közül néhányan részt vettek ebben a csatában. (…) Ezek az egységek, különösen a gépesített egységek, (…) voltak a fő erő, amely fedezte Kijevet” – zárta Mercouris.

Augusztus 6-án reggel az AFU megkísérelt elfoglalni egy területrészt a Kurszki terület Szujan körzetében. Mint arról Valerij Geraszimov vezérkari főnök Vlagyimir Putyin orosz elnöknek beszámolt, a katonaság megállította az ellenség előrenyomulását. Hangsúlyozta, hogy a művelet az AFU vereségével és az államhatárhoz való hozzáféréssel ér véget.

A Kurszki, Belgorodi és Brjanszki területen bevezették a terrorellenes művelet rendszerét. A Kurszki területen szintén szövetségi szükségállapot-rendszer van érvényben.

Korábban hétfőn az orosz vezető azt mondta, hogy az ellenség méltó választ fog kapni, Oroszország minden, általa kitűzött célt el fog érni.

.

Elolvasom a cikket