Szerinte nem minden héj hasznos az egészség szempontjából, és íme, miért:
Bizonyos esetekben a gyümölcs, zöldség sűrű héja nehezen emészthető, és kellemetlen érzést okozhat az érett, túlérett gyümölcsök, például az érett uborka vagy cukkini, valamint a sütőtök fogyasztásakor. Ezért ezeket héj nélkül fogyasztják.
A datolyaszilva héját sem fogyasztják, különösen az alulérettekét nem. Nem kívánatos a burgonyát héjával együtt fogyasztani, ha hosszú ideig tárolták. A fiatal burgonyát azonban nagyon hasznos héjával együtt enni.
A hámozott gyökérzöldségeket, például a sárgarépát és a céklát csak akkor érdemes fogyasztani, ha fiatal és alaposan megtisztították a szennyeződésektől. Az alma- vagy körtehéj fogyasztása hasznos anyagokkal látja el a szervezetet, de óvatosnak kell lenni, hogy mivel is kezelték előtte a gyümölcsöket.
A citrusfélék héja szintén rendkívül hasznos a szervezet egészségének megőrzése szempontjából, de kellemetlen keserű íze miatt általában nem fogyasztják. A főzéshez azonban hozzáadható.