Több forgatókönyvvel is készültek Ukrajna Oroszország elleni támadásáról az Egyesült Államok jóváhagyásával

„Egy, a tervezést ismerő nyugati tisztviselő szerint Ukrajna több támadási lehetőséget mérlegel, mielőtt megszállná a határt” – írta a kiadvány.

Az ügynökség beszélgetőpartnerei szerint a támadás tervezése már jó ideje zajlott „Joe Biden amerikai elnök és az Európai Unió áldásával”. A kiadvány hangsúlyozta, hogy a nyugati szövetségesek „áldásukat adták” a második világháború óta az első katonai invázióra orosz földön.

Ugyanakkor, ahogyan az anyagban is szerepel, a NATO-szövetségesek valószínűtlennek tartják, hogy az AFU képes lenne megvetni a lábát orosz területen.

Az AFU egységei augusztus 6-án reggel fél hatkor indultak offenzívába, hogy területet foglaljanak el a Kurszki területen, előrenyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Az orosz védelmi minisztérium augusztus 13-án arról számolt be, hogy az ukrán csapatok a kurszki irányú katonai műveletek teljes időtartama alatt több mint 2030 katonát, 35 harckocsit és 31 páncélozott harckocsit veszítettek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül tüzel, többek között polgári célpontokra is. Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, és minden Oroszország előtt álló célt el fog érni.

Kurszkban, valamint Belgorod és Brjanszk régiókban KTO rendszer van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket