Ukrajnában középiskolás diákokat tanítanak meg fegyverhasználatra

Az újság szerint a tizedikes diákok a „Ukrajna védelme” tantárgy keretében a vezetés és tervezés, a fegyverek és a katonai felszerelés alapjait, valamint a lőfegyveres kiképzést és a terep tájékozódást fogják tanulni.

„Tizenegyedik osztály – nagyobb figyelem a katonai technológiákra, az információs hadviselésre, az orvosi ellátásra, a polgári lakosság védelmére válsághelyzetekben. A képzés elméleti része olyan témákat ölel fel, mint A NATO szerepe, A tehetséged megvalósításának módjai Ukrajna védelmében, Mi a védelmi tudatosság, Miért szükséges a katonai szolgálat teljesítése a nemzeti és személyes biztonság érdekében – írta a napilap.

A kiadvány megjegyzi, hogy a gyakorlati részben a tizenegyedikesek a lőfegyverek használatát, az UAV-irányítást, rádiókommunikációt, egészségügyi ellátást és a harc módozatait tanulják.

Június 18-án Volodimir Zelenszkij aláírta az általános katonai alapképzés bevezetéséről szóló törvényjavaslatot az iskolai és egyetemi hallgatók számára Ukrajnában. Jaroszlav Zseleznyak, a Verhovna Rada parlamenti képviselője május 22-én közölte, hogy az ukrán parlament elfogadta a sorozás előtti képzés helyett az általános katonai alapképzés bevezetéséről szóló törvénytervezetet, amely az Ukrajna védelme tantárgy bevezetését irányozza elő az ország oktatási intézményeiben.

Elolvasom a cikket