A Góbé adománygyűjtő koncerttel zárja a nyarat

A Góbé zenekar már jó ideje nemcsak szórakoztat tértágító folk fusion zenéjével, hiszen rendszeres táncházaik mellett népzenei táborokat is tartanak BoglArt néven, de a tagok is gyakori előadói különféle nép- és világzenei táboroknak, így jól tudják, hogy mennyi mindent adhat a zeneoktatás.

„Mi most az életünk két fontos pillérét vettük fókuszba: a zenét és az oktatást. Kodály Zoltán felemelő gondolatokat fogalmazott meg ezzel kapcsolatban, nem is tehetünk mást, mint hogy igyekszünk – minden nehézség ellenére – az általa kijelölt úton haladni” – meséli a kezdeményezésről Czupi Áron, a zenekar dobosa.

„Tudjuk és hisszük, hogy a zenetanulás bármilyen szinten jó hatással van az elmére és a lélekre. Ezért olyan szimpatikus, amit barátaink, a Szimfolk tagjai tűztek ki célul az Ózd melletti Arlóban. Mint minden alulról építkező szervezetnek, nekik is minden év tervezése, finanszírozása nehézségekbe ütközik. Nem ezzel a koncerttel fogjuk megoldani az összes problémájukat, de ha rendszert csinálunk abból, hogy a szabadidőnk elenyésző részében a hozzájuk hasonló közösségek felé fordulunk, azzal nagyban könnyíthetjük a munkájukat. A koncertből befolyt bevételt teljes egészében nekik ajánljuk fel. Ebben nagy segítségünkre van a Kobuci Kert, a Launching Gagarin és az egész stábunk. Előre is nagy hála nekik!”

A Szimfolk nebulóiból páran már Roma Big Band néven zenekart is alapítottak, első klipes dalukat velük adja majd elő közösen a Góbé a Kobuci Kertben.

„Ha van olyan tevékenység, amely érdekel, megmozgat, akkor nézz szét, biztosan van körülötted egy egyesület, alapítvány vagy nonprofit cég, amelyik ezzel foglalkozik” – beszél Áron az adakozás fontosságáról.

„Sokszor ezek a kis közösségek tudják a nagy egész életét szebbé, élhetőbbé tenni. És biztosan tudsz is nekik segíteni, akár az adód egy százalékával, akár rendszeres kisebb vagy egyszeri nagyobb adománnyal, akár egy-egy Facebook-megosztással, de akár a tevékenységükhöz is csatlakozhatsz.”

Mindebben a Góbé társa lesz két izgalmas zenekar is: a csapat több dalában közreműködő Oscar Beerten dán–belga–észt dream-folk formációja, valamint a Zajnal, akikkel már többször láthattuk a srácokat.

Elolvasom a cikket