A meztelen „király”

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Gyurcsány mondja Magyar Péternek, hogy áruló. Mulatságos helyzet, amikor két ilyen ember igyekszik bebizonyítani a másikról, hogy ki az alávalóbb. Hogy ki a nagyobb gazember. Az-e, aki olyan embert (Dobrev Klárát) akart Magyarország miniszterelnöki székébe emelni, akinek nagyapja kommunista tömeggyilkos volt 1956-ban, és a baloldal mindig a felmenői miatt vonná felelősségre a jobboldalt, akihez a leszármazottaknak semmi közük? Vagy az-e, aki azt az Orbán Viktort akarja megbuktatni, akinek jóvoltából tíz-húsz éven át tejjel-mézzel folyó Kánaán volt az élete? Jaj, a magyaroknak, ha kettejük közül bárkinek végrehajtó hatalmat szavaznak. Szerencsére ez a veszély nem fenyeget.

Azért másolom ide Gyurcsány minapi Facebook-bejegyzését, mert sajnos nagyon sok igazság van benne Magyar Péterre nézve. Így ír: „Elképesztő vastag bőr lehet Magyar pártelnök arcán. Úgy kékfideszesezik szégyenérzet nélkül, mintha nem tudná, hogy hazudik. Tegyük fel a kérdést: Ki volt a Fidesz ágyasa vagy két évtizedig, ő vagy mi? Ki hívta tárgyalásra a Fidesz budapesti vezetőjét, ő vagy mi? Ki mulatott az elmúlt napokban is a Sziget VIP-ben Orbán NER-es barátaival, ő vagy mi?

Istentelenül tisztességtelen, ocsmány, amit ez a fickó művel: hazudik, gyanúsít, vádol, mószerol, mint a vízfolyás. Nélküle is sok szemétség volt itt, vele, egészen pontosan azzal, amit tesz, a szemétkupac is nőtt. A magyar megújulás fényes dicsőségére! :(”

Magyar Péter erre azt válaszolta: „Elnök úr, hőségriadó van, érdemes árnyékba húzódni. Olyan jó látni, hogy az összes Fb-bejegyzését idézi a fideszes propagandamédia. Ők is írják?”

Mit mondjak, elég gyenge riposzt, akárki „meglássa”. És csöpög belőle a méreg, a düh, az irigység, mert Gyurcsány szavait azért idézi a Fidesz-média, mert igenis ártani akar Magyar Péternek. Mert aki olyan erkölcsi szinten van, mint ő, annak csak ártani szabad. Nem öncélúan, hanem azért, hogy a kevésbé tájékozott magyarokat megvédjék tőle. Attól, hogy önmagukban elbizonytalanodva véletlenül Magyarra szavazzanak. Mert Gyurcsány bejegyzéséből is láthatjuk, hogy Magyarnak egyetlen szavát sem szabad komolyan venni. Olyan, mint a komcsik, az sem igaz, amit kérdez. Ráadásul a Fidesz-médiáról köztudott, hogy a tényekre alapozva igazat ír. Vállalja jobboldaliságát, és azért dolgozik, hogy Orbán Viktor hatalma megmaradjon.

A baloldali média pedig hazudik, mint a vízfolyás, példaképük szerint „reggel, éjjel meg este”. Magát független-objektívnek mondja, pedig ez sem igaz. A baloldali hírfogyasztók azért néznek ATV-t, hallgatnak Klubrádiót, olvasnak guruló dolláros Hvg.hu-t, 444-et, Telexet, mert ők maguk mondják, hogy ezek a hírforrások baloldaliak, azért forgatják őket, amit a médiumok letagadnak.

De a választásokat mégis a baloldaliakkal akarják megnyeretni. Ezek rendelnek közvélemény-kutatásokat a valósággal hadilábon álló Pulai Andrástól, az ügyesen, de sikertelenül lavírozni próbáló Závecz Tibortól, ezek szólaltatnak meg rendre Gyurcsányhoz bekötött magyar szakszervezeteket, sorosista civil szervezeteket, amelyek guruló dollárok révén azt mondják, amit megbízóik kérnek tőlük. Például Ligeti Miklós vagy éppenséggel az elnyűhetetlenül Gyurcsány- és Brüsszel-barát Horn Gábor.

Szóval Magyar Péter tudja, hogy a Gyurcsányt idéző, jobboldali sajtó bizony neki nagyon káros, míg az őt idéző baloldali médiumok közel sem hoznak annyi eredményt számára.

Gyurcsány például a Facebookon részletezte, miért áruló szerinte Magyar Péter, és miért nem lehetséges szerinte, hogy valóban megtért a Tisza Párt elnöke. „Magyar rendes keresztény embernek tekinti, mi több, hirdeti magát. (…) A kereszténység és a többi ábrahámi vallás megtérésnek hívja ezt a mély, belső átalakulást, a valódi ráébredést, a metanoiát. A megtérésnek állomásai vannak, köztük például a bűnbánat, a megalázkodás, az elkövetett hibák, tévedések, bűnök őszinte megvallása. Magyar adós a bűnbánattal és a bűnvallomással.” Felveti: miért is kellene elhinni egy árulónak, hogy másokat majd nem fog elárulni?

És erre mit mondunk itt, a jobboldalon? Azt, hogy helyes a bőgés, oroszlán, Gyurcsánynak igaza van.

Csakhogy egy vitát azért folytatnak a felek, hogy a győztes nyerő pozícióba jusson. Gyurcsány a vitával sok szívességet tehet a jobboldalnak, mert segít neki megmutatni a – még kimondani is rossz – a miniszterelnöki babérokra törő Magyar Péter igazi valóját. Nyilván abban a reményben, hogy lesz még egyszer ünnep a világon, amikor Ferenc lesz a király. Más kérdés, hogy ez a „király” mindig meztelen lesz.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket