A tudósok megneveztek egy terméket, amelynek elhagyása húsz évvel meghosszabbítja az életet

A Kaliforniai Egyetem tudósai tanulmányt végeztek, és megállapították, hogy a sok cukrot tartalmazó szénsavas italok fogyasztása negatív hatással van a telomerekre – a kromoszómák utolsó részeire, amelyek meghatározó szerepet játszanak a szervezet minden rendszerének öregedési folyamatában. A tudósok bebizonyították, hogy a magas cukortartalmú élelmiszerek fogyasztásának csökkentése akár húsz évvel is meghosszabbíthatja az életet, tanulmányuk eredményeit a Circulation című szaklapban tették közzé.

Az orvosok is arra biztatnak, hogy ne vigyük túlzásba az édességek fogyasztását, és a cukrot „édes halálnak” nevezik.

A dopamin túlzott termelését idézi elő a nagymértékű cukorfogyasztás. A tudósok a cukrot a droghoz hasonlítják, mert a glükóz hirtelen megugrása az agyban további adagok szükségességét okozza. Az agy megszűnik megkülönböztetni a valódi táplálékszükségletet, így az emberek állandóan valami édeset akarnak, hogy tompítsák az éhségérzetet, és gyorsan feldobják a hangulatukat. Ha folyamatosan „visszaélünk” az édességgel, a szervezetünk leállítja a saját endorfintermelését. Ilyenkor ingerlékenység, hangulatingadozás, düh és alvászavarok jelentkeznek, mert a szervezetben nincs elég cukor a boldogsághormon termeléséhez.

Negatív hatással van a test minden rendszerére. A cukor a B-vitaminok kioldódását idézi elő a szervezetből, amely miatt felborul a foszfor és a kalcium egyensúlya, és problémák léphetnek fel a szív- és érrendszerrel, a májjal, a vesével és a hasnyálmiriggyel. A cukor a szervezet vírusos betegségekkel szembeni ellenálló képességét is csökkentheti, ezért „édes halálnak” is nevezik.

A cukor gyulladást idéz elő. A szervezetben lévő túlzott cukor gyulladásos folyamatokat idéz elő, amelyek fejfájást, alvászavarokat, bőrkiütéseket és hajhullást okoznak. Hogy megszabaduljunk ezektől a problémáktól, az orvosok a fogyasztásának csökkentését javasolják.

Csökkenti az energiaszintet. Első pillantásra úgy tűnik, hogy egy sütemény vagy édesség energiát adhat, de ez a hatás rövid ideig tart.

Pluszkilók felszedése. A magas cukortartalmú élelmiszerek túlzott fogyasztása gyors súlygyarapodáshoz és a zsírszövet felhalmozódásához vezet a hasi területen. Az elhízás pedig problémákat okozhat a szívvel, az erekkel, a májjal kapcsolatosan, és rákot idézhet elő.

A II. típusú cukorbetegség kialakulása. A túlzott cukorfogyasztás a II. típusú cukorbetegség kialakulásához vezet. Ez egy súlyos betegség, amely a vércukorszint folyamatos ellenőrzését igényli. A cukorbetegség az idegrendszer károsodását idézheti elő, valamint vese- és látásproblémákat okozhat.

Felgyorsítja a bőr öregedését. A felesleges cukor a véráramban lévő fehérjékhez kötődhet, amely káros „AGE”-molekulák kialakulását okozza. Ezek a molekulák viszont elpusztítják a kollagént és az elasztint, így a bőr veszít rugalmasságából, és ráncok jelennek meg.

Fogszuvasodás. A cukor a fogszuvasodás egyik fő oka is. A szájban élő baktériumok cukorral táplálkoznak, és savakat termelnek, amelyek tönkreteszik a fogzománcot.

Elolvasom a cikket