Minimalista ”no makeup” smink, lépésről lépésre

Kaufmann Angéla
2024. augusztus 14. szerda. 7:21

1. Bőr előkészítése

A no-makeup smink alapja a jól ápolt bőr. Kezdésként tisztítsa meg alaposan az arcát egy gyengéd arctisztítóval, majd használjon tonikot, hogy helyreállítsa a bőr pH-értékét. Ezután jöhet a hidratálókrém, amely segít a bőrnek megőrizni rugalmasságát és frissességét. Ha szükséges, alkalmazzon egy könnyű szemkörnyékápolót is.

2. Alapozás és korrektor használata

Válasszon egy könnyű, bőréhez illő BB krémet vagy színezett hidratálót, hogy egyenletes bőrfelszínt érjen el. A cél itt nem az, hogy elfedje a bőre természetes textúráját, hanem hogy egységesítse a színtónust. Ha vannak kisebb bőrhibák, mint például piros foltok vagy szem alatti karikák, használjon egy kis korrektort, de csak célzottan, a problémás területekre.

3. Finom szemöldök kiemelés

A szemöldöke adja meg az arca keretét, ezért fontos, hogy rendezett legyen. Használjon egy szemöldökceruzát vagy egy enyhe színű szemöldökzselét, hogy formálja és kiemelje a természetes ívet. Ne rajzolja túl, csak a természetes vonalakat kövesse, hogy a végeredmény lágy és természetes legyen.

4. Diszkrét szemfestés

A no-makeup look lényege, hogy a szemek természetesen szépek maradjanak. Használjon világos, bőrszínű vagy enyhén fényes szemhéjpúdert, hogy frissességet adjon a tekintetének. Kerülje a drámai szemceruzákat és a vastag tusvonalakat, helyette válasszon egy barna vagy fekete szempillaspirált, amely könnyedén kiemeli a pillákat, de nem nehezíti el őket.

5. Természetes hatású pirosító és bronzosító

A bőre természetes ragyogásához használjon egy enyhe krémes pirosítót vagy egy halvány bronzosítót. Finoman vigyen fel egy kis mennyiséget az arccsontokra, hogy egészséges színt és egy kis dimenziót adjon az arcnak. A cél itt is a természetesség, ezért figyeljen arra, hogy jól eldolgozza a termékeket.

6. Ajkak hidratálása és kiemelése

Végezetül az ajkakat se felejtse el! Használjon egy átlátszó vagy enyhén színezett ajakbalzsamot, hogy hidratálja az ajkait és természetes fényt adjon nekik. Ha egy kis színt szeretne, választhat egy nude árnyalatú rúzst vagy ajakfényt, de ügyeljen arra, hogy az összhatás könnyed és friss maradjon.

7. Befejezés – Rögzítés és felfrissítés

A smink tartóssá tétele érdekében használjon egy könnyű fixáló spray-t, amely segít, hogy a sminkje egész nap a helyén maradjon. Ha pedig napközben felfrissítené a megjelenését, egy kis arcvizet is magával vihet, amely azonnal felüdíti a bőrét.

Elolvasom a cikket