Nagy valószínűséggel őrizetbe vehettékék Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét

Mint azt hétfőn megírtuk, folyamatosak a nyomozati cselekmények az óbudai korrupciós büntetőügyben – válaszolta lapunk megkeresésére Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Közölte, az óbudai alpolgármester és az ügyben szintén gyanúsított önkormányzati cégvezető letartóztatása jogerőssé vált miután az érintettek fellebbezését elutasította a másodfokú bíróság. Így az alpolgármester, Czeglédy Gergő és az egyik önkormányzati cég vezetője október 24-ig letartóztatásban marad.

Az ügynek jelenleg már tíz gyanúsítottja van. Ebből kettő az önkormányzathoz közvetlenül kapcsolódó személy. Hárman baloldali politikusokhoz, részben az MSZP-hez, illetve Kiss László DK-s polgármesterhez is kötődő „háttéremberek”, afféle közvetítők és bonyolítók, a többiek pedig – a vád szerint – az önkormányzattal fiktív szerződéseket kötő, de tényleges munkát a kifizetett közpénzekért nem végző cégek ügyvezetői. Utóbbiakat a bűncselekmények bűnsegédletével gyanúsítják.

Információink szerint Kiss László polgármester már elment otthonról, amikor a nyomozó ügyészek a lakásán megjelentek. Úgy tudjuk, már megérkezett a polgármesteri hivatal épületéhez, amikor megkérték, hogy menjen haza. Értesülésünket Kovács Katalin a KNyF szóvivője nem cáfolta, sőt megerősítette, hogy a nyomozati cselekmények az ügyben folyamatosak, az önkormányzatnál is, ám egyelőre a KNyF nem kívánja kommentálni a lapunk információit. Holnapra ígértek részletesebb tájékoztatást.

Elolvasom a cikket