A kardiológusok megnevezték a legjobb fehérjeforrást a szív egészsége érdekében

„A szervezetnek fehérjére van szüksége az izomépítéshez és -javításhoz. A szív is egy izom, így a megfelelő fehérjék fogyasztása segíthet a szív egészségének megőrzésében és a szívbetegségek kockázatának csökkentésében” – mondta Kimberly Campbell kardiológus az Eatingwell.com-mal folytatott beszélgetésben.

A fehérje a szív egészségének első számú fehérje
A szakértők egyetértenek abban, hogy a kifejezetten a szív egészségének megőrzése szempontjából legjobb fehérjék között az első helyen a hal áll. „A mediterrán étrend az egyik legjobb étrend a szív egészségének megőrzése érdekében. Magas omega-3 zsírsavtartalmú és alacsony telített zsírtartalmú tengeri halakból származó fehérjéket tartalmaz” – mondta Mary Green kardiológus.

Kiemelte, hogy a halak általában alacsonyabb telített zsírtartalmúak, mint más állati fehérjék, például a marha- vagy sertéshús, és omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, a többszörösen telítetlen zsírsavak egy típusát, amely szorosan kapcsolódik a szív egészségére gyakorolt előnyökhöz.

„Az omega-3 zsírsavak, amelyek elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez, a szívkoszorúér-betegség kockázatának csökkentésében is segíthetnek. A szervezet nem képes omega-3 zsírsavakat előállítani. A lazac, a tonhal, a szardínia és a makréla a legmagasabb omega-3-tartalmú halfajták” – mondta Campbell.

Elolvasom a cikket