A német hatóságok lezártak egy támaszpontot mérgezés miatt

A német hatóságok lezárták a támaszpontot, és közlésük szerint a rendőrség a katonai hírszerzést bevonva nyomozást indított egy szabotázsgyanú kivizsgálására – olvasható a Mandiner.hu oldalán.

A Köln-Wahn bázist riadókészültségbe helyezték, miután egy alkalmazott jelentette, hogy az ivóvíz minősége drasztikuson leromlott, illetve az őrség a bázis barakkoktól távoli kerítésszakaszán emberi behatolás nyomait találta – írta az Euronews.

A nyomozók mintákat vittek az ivóvízből a közeli laboratóriumba, hogy megbizonyosodjanak arról, nem történt mérgezés. A bázist pedig azért zárták le hermetikusan, hogy tüzetesen átvizsgálhassák, vajon a feltételezett elkövető a területen rekedt-e, ott tartózkodik-e. Senkit sem találtak, így néhány órával később a bázist újra megnyitották.

A bázis kiemelt fontosságú katonai objektum, a német légierő egyik logisztikai központja, ahol többek között Olaf Scholz német kancellár azon hivatali repülőgépét is állomásoztatják, amelyen a politikus külföldi útjaira utazik.

Elolvasom a cikket