Ezen az öt helyen bujkál a legtöbb baktérium a repülőn

1. Biztonsági tennivalók kártya

Mivel ezt mindenki megfogja, megnézi, forgatja, visszarakja, és a takarítószemélyzet a legritkább esetben törli le, ez garantált baktériumtanya – kézfertőtlenítés ajánlott!

2. Csomagtartó rekeszek

A legjobb, ha letöröljük, mielőtt hozzányúlunk, vagy egy törlőkendővel nyissuk ki a fejünk feletti zárt csomagtartókat, mivel azokat sokan és gyakran megérintik, és ritkán fertőtlenítik. A szuperbiztos az, ha miután beraktunk vagy kivettünk belőle valamit, kezet mossunk/törlünk!

​3. Lehajtható asztalkák

Bár ezeket takarítják és alaposan fertőtlenítik, nem árt az elővigyázatosság: a Travelmath 2015-ös tanulmánya kimutatta, hogy a tálcás asztalokon négyzetcentiméterenként csaknem nyolcszor több baktérium található, mint a fej feletti szellőzőgombon. Törölje át, mielőtt enni kezd róla!

​4. A mosdókilincs

Bár a mosdókat természtesen rendszeresen takarítják, a zárakat és az ajtókilincseket már ritkábban, így jobb, ha kézfertőtlenítőt használ, amikor a mosdóba bemegy, és miután kijön, és mikor bezárja, akkor is!

5. Csapvíz

A végére hagytuk a legdurvábbat: a vizet. Anton Radchenko utazási szakértő, az AirAdvisor alapítója szerint ugyanis a repülőgépek saját csőhálózatán érkező víz kockázatot rejt magában. Bár a légitársaságoknak szigorú előírásokat kell betartaniuk, és rendszeresen vizsgálják a vízhálózatot és a vizet is, Radchenko szerint ezek ellenére kerülhet szennyeződés a csövekbe, így azt tanácsolja az utasoknak, hogy válasszák a palackozott vizeket, és mindenképpen ügyeljenek a hosszú repülőutak során a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra.

Elolvasom a cikket