Felépítették az igazi Smaragdvárost a Wicked című film alkotói + VIDEÓ

Több mint két évtizede az amerikai színpadok és turnézó társulatok nélkülözhetetlen sikerdarabja a Wickedcímű darab, amely az Óz, a csodák csodája két főboszorkányának jellemfejlődését és bonyolult lelki életét elemzi.

Elkészült a várva várt film is, és az első kritikák szerint elkerülték az egyik legnagyobb csapdát, amely egy ilyen produkciót fenyegethet. áll az UIP Media portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Lisa Geurts kritikus már látott részleteket a filmből – pontosabban az első részből, mert a teljes produkció két részben kerül a mozikba –, és azt mondja, az alkotók tökéletes arányérzékkel oldották meg a feladatot.

Egy mesefilm, vagyis fantasy esetében manapság hatalmas a kísértés, hogy mindent a számítógépes animációra bízzanak, a Wickedazonban nem esik ebbe a csapdába. Valódi, nagy gonddal épített környezetben játszanak valódi színészek, de olyan invenciózus megoldásokkal, hogy egy pillanatig sem lehet olyan érzése a közönségnek, hogy lefilmezett színpadi produkcióról van szó.

Az alkotók vették a fáradságot, és egy az egyben megépítették Smaragdvárost, a hatalmas erdőket és a végeláthatatlan tulipánföldeket, a mesebeli síneken pedig olyan áramvonalas steampunk mozdonyok száguldanak, hogy könny szökik a néző szemébe.

Természetesen a számítógépes animáció is besegített, mert teljesen nem lehet ezt megúszni, de a realizmus szembeszökő, a színészek nem zöld háttér előtt mozognak, hanem valódi díszletekben, így jobban átjönnek az érzelmek.

Objektum doboz

Geurts szerint a Wicked egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy a képes a mai nyers valóságot becsempészni a kortalan mesébe: a két főboszorkányt alakító színésznő, Cynthia Erivo ésAriana Grande olyan tájakon lépdeln, amelyek nem evilágiak, mégis delejesen ismerősek mindannyiunk számára, álmainkból.

A filmet december 5-től vetítik a hazai mozik.

Elolvasom a cikket