Garantáltan a Szent István Nap közönségének kedvence lesz az idei Sós sétáló sütemény + VIDEÓ

A vajas lágyság, a házi túró, a sonka és a lilahagyma tökéletes harmóniája teszi igazán különlegessé az idei díjnyertes sós sétáló süteményt, a Pásztor reggelit, amelyet az ásotthalmi Kézműves Varga Pékségnek köszönhetünk. Tanács András, a győztes termék megálmodója, a pékség tulajdonosával, Varga Ferenccel közösen mutatta be alkotásukat Szente Vajknak, a Szent István Nap nagykövetének, tudatták lapunkhoz eljuttatott közleményükben a szervezők.

Az ásotthalmi Kézműves Varga Pékség a kezdetek óta a naturális pékáruk iránti elkötelezettség jegyében végzi tevékenységét: termékeik mentesek az ember által manipulált anyagoktól, adalékanyagoktól és a margarintól is.

A péksütemények előállítása során kizárólag vajjal dolgoznak, a felhasznált töltelékeket és lekvárokat maguk készítik el, sőt a gabonát is saját, házi malmukban őrölik.

A kézműves pékség 2022-ben indult először a Magyar Pékszövetség Szent István-napi kenyérversenyén, ekkor az Innovatív Kenyérnek és az Édes, vajas sétáló süteménynek járó első díjat is nekik ítélte a szakmai zsűri.

Az idén a Pásztor reggeli elnevezésű alkotásukkal nyerték el a sós sétáló fődíjat, amely hiánytalanul teljesíti a versenykritériumokat: egy sós ízvilágú, könnyen szállítható és fogyasztható, dekoratív megjelenésű süteményt kóstolhat meg ezúttal a Szent István Nap ünnepségsorozat közönsége. „A francia croissant vajas, lágy íze, a házi juhtúró, sonka és lilahagyma tökéletes harmóniát alkot ebben a termékben. A croissant szegedi paprikával színezve egy különleges textúrát, küllemet és ezzel együtt kiváló zamatot ad” – tudhatjuk meg Tanács Andrástól, a győztes Sós sétáló sütemény megálmodójától.

A Pásztor reggelit augusztus 18-a és 20-a között a Magyar Ízek Utcájában is megkóstolhatják a Magyarország születésnapját ünneplők. Ugyanitt várja az érdeklődőket az idei nyertes Szent István-napi kenyér és Innovatív Kenyér is, amelyek szintén nagy kedvenccé válhatnak.

A Tanács Andrással és Varga Ferenccel készített videós interjú az alábbi hivatkozásra kattintva tekinthető meg:

Objektum doboz

A Szent István Nap programjai, valamint az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos részletes információk elérhetők a folyamatosan frissülő weboldalon és az ünnepségsorozat hivatalos mobilalkalmazásában.

Elolvasom a cikket