Kerülje el ezeket a gyakori étkezési hibákat a gyorsabb fogyás érdekében

Winnie Kodamla táplálkozási szakértő elmondta, hogy a kiegyensúlyozott étrend kulcsa az, hogy sokféle ételt fogyasszunk megfelelő mennyiségben. Ha az adagok túl nagyok, nehezebben tudja majd kontrollálni a súlyát.

Használjon kisebb edényeket

A tálak, tányérok és poharak mérete, amelyekből eszünk és iszunk, öntudatlanul is befolyásolhatja, hogy mennyit eszünk.
A nagy tányérokból való evés túlevéshez vezethet. Próbálja meg csökkenteni a tányérok, tálak, sőt a tálalókanalak méretét is, hogy csökkentse a tányérra kerülő mennyiséget.

Mérje le az ételeit

Sok fogyni vágyó ember úgy találja, hogy az ételek lemérése segít nekik megérteni, mennyit esznek. Ennek eredményeképpen kiderítheti, hogy mennyi kalória volt az étrendjében.

Étkezzen figyelmesen

Kutatások kimutatták, hogy az étkezés közbeni figyelemelterelés azt eredményezheti, hogy nem veszi észre a fizikai és vizuális jeleket arra vonatkozóan, hogy eleget evett. Ez viszont túlevéshez vezet.
Kerülje a tévénézést is evés közben.

Rossz étkezéstervezés

Gyakran győz az étvágy, és a tápláló és egészséges étkezés helyett a gyorsételeket, a készételeket vagy a magas só- vagy cukortartalmú rágcsálnivalókat választhatja.
Ha előre megtervezi az ebédet, kevesebb kalóriát fogyaszthat, mintha kint étkezne.

Étkezzen körültekintően, ha étteremben eszik

Fontos, hogy elkerülje a nagy adagokat, amikor kint eszik.
Ha a cél a fogyás, kérjen kisebb adagot, vagy mondjon nemet a magas kalóriatartalmú ételekre, például a sült krumplira.

Egyen kis mennyiségű zöldséget

A zöldségek vitaminok, rostok és hasznos ásványi anyagok forrásai. A rostok nélkülözhetetlenek az egészséges gyomor-bélrendszerhez, és a jóllakottság jelét is közvetítik, így csökkentik a túlevés valószínűségét.

Elolvasom a cikket