Kiderült, mennyi mézet ajánlott enni egy nap

Felnőttként ajánlott a mézfogyasztást napi két-három teáskanálra korlátozni, a legjobb, ha reggeli vagy ebéd közben fogyasztjuk, és kerüljük a melegítést. Az allergiás, cukorbeteg vagy elhízott embereknek teljesen ki kell hagyniuk az étrendjükből – írja a Pravda.ru.

A méz kiváló energia- és tápanyagforrás, mivel nyolcvan százalékban természetes cukrokból és 18 százalékban vízből áll, valamint virágport és fehérjét tartalmaz. Fogyasztását azonban ugyanezen okból nem szabad túlzásba vinni, mivel a nagy mennyiségű, gyorsan felszívódó szénhidrát további terhelést jelenthet a hasnyálmirigynek és a veséknek. Az optimális napi adag egy felnőtt számára 20–40 gramm méz, ez két-három teáskanálnak felel meg, amelyet a nap első felében, reggeli vagy ebéd közben érdemes fogyasztani, és ne tegyük ki hő hatásának – írja a Pravda.ru.

A gyomor-bélrendszeri, légzőszervi vagy hörgőasztmás betegségekben szenvedőknek korlátozniuk kell a méz használatát, és két-hároméves korig nem ajánlott a gyermekeknek adni.

Szakember hangsúlyozta, hogy a méz ellenjavallt az allergiások, a cukorbetegek és az elhízottak számára.

Elolvasom a cikket