Megnevezték a görögdinnye-mérgezés tüneteit

A görögdinnye mérsékelt fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre, mivel ez a gyümölcs C-vitamint, B-vitaminokat, karotinoidokat, káliumot és más hasznos elemeket tartalmaz – mondta Sabina Karsieva táplálkozási szakértő – számol be a Sport.kz a Lenta.ru-ra hivatkozva.

Felsorolta a görögdinnye-mérgezés tüneteit: hányinger, hányás, hasmenés, hasi panaszok vagy fájdalom, láz és gyengeség. Ha a tünetek fokozódnak, hangsúlyozta, mentőt kell hívni – tájékoztat a Sports.kz.

Óva intett a görögdinnye túlzott fogyasztásától. Rámutatott, hogy a görögdinnye nagy mennyiségű cukortartalma erős glikémiás terhelést jelent a szervezet számára, különösen a cukorbetegeknél, az antioxidáns likopin túl nagy mennyisége pedig hányingert és hasmenést okozhat, különösen az időseknél.

Ezenkívül a hiperkalémiás embereknél a nagy mennyiségű görögdinnye izomgörcsöt és ritmuszavart okozhat, hirtelen vérnyomáseséshez vezethet, amelyet a hipotenzív embereknek figyelembe kell venniük – magyarázta. Azt is tanácsolta, hogy ne fogyasszunk görögdinnyét, ha veseproblémáink vannak, ebben az esetben a nagy adagok súlyos ödémát okozhatnak.

Elolvasom a cikket