Rasovszky Kristófékat köszöntötték Veszprémben

2024. augusztus 15. csütörtök. 21:52

A Gyárkert rendezvényközpontban rendezett ünnepségen Rasovszky elárulta, soha nem álmodott arról, hogy olimpiai bajnok lesz, ugyanakkor nagyon szeret úszni és mindent a sportnak rendel alá. A 27 éves klasszis – akinek Veszprém legutóbbi ötkarikás bajnoka, az 1996-ban kalapácsvetésben bajnok Kiss Balázs is üzent és gratulált – hozzátette, hogy még nem ülepedett le benne teljesen a diadal, s még mindig csak ízlelgeti azt.

Az aranyérmes után a bronzérmes Betlehem Dávid vette át a szót, aki hangsúlyozta: hatalmas motivációt jelentett számára, hogy a világ legjobb úszójával készülhetett. A 20 éves sportoló azt mondta, nagyszerű érzés volt együtt állni a dobogón Rasovszkyval, azt viszont elárulta: előzetesen nem hitte el, hogy mind a kettőjüknek „kijön a lépés”.

A helyi úszóklub harmadik párizsi olimpikonja, a 800 gyorson 14., 1500 gyorson pedig 11. Sárkány Zalán szintén a közös edzések jótékony hatásáról beszélt, mint mondta, húzták, segítették egymást társaival a tréningeken.

A kiváló úszóknak a város nevében Porga Gyula polgármester gratulált és mondott köszönetet, kiemelve azt az óriási áldozatot, amelyet a sportolók és a mögöttük álló családok meghoztak a sikerért. A városvezető e mellett azt is hangsúlyozta, hogy a sikerekben nagy szerepe volt a veszprémi sportegyesületnek.

Elolvasom a cikket