Anna hercegnő durva kijelentést tett Kamilla királynéról

III. Károly király mindig is számíthatott húga támogatására, amelyre a néhai Erzsébet királynő halálát követően nagyobb szüksége volt, mint valaha. Anna hercegnő számos alkalommal tanúbizonyságot tett hűségéről, és köztudott róla, hogy a kötelezettségei teljesítését minden másnál fontosabbnak tartja.

Éppen ezért kemény véleményt fogalmaz meg a királyi családtagokkal szemben is, és sógornőjét sem kímélte, ha valamivel nem értett egyet.

Kamilla királyné tartott Anna hercegnőtől

Egy királyi szakértő, Angela Levin könyvéből kiderül, hogy Kamilla királynő sokáig kifejezetten nehéz helyzetben volt a királyi családon belül, és számos ellenséges megjegyzést kapott a családtagoktól.

Anna hercegnővel is nehezen indult a kapcsolatuk, mert – mint oly sokan mások, akik nem ismerik a hercegnőt –, Kamilla királyné is túl rideg személyiségnek találta III. Károly király húgát, és aggasztotta a hercegnő viselkedése.

Anna hercegnő sem különösebben szimpatizált Kamilla királynéval, és az is aggasztotta, hogy a közvélemény vajon mennyire fogadja el őt, és mindez mennyire árthat a brit királyi család megítélésének.

A szakértő azt állítja, hogy Anna hercegnő mindig is ellenezte, hogy Kamilla királyné megkapja ezt a címet, és egyszer még egy durva kijelentést is tett róla:

„Kamilla soha nem lesz igazi királynő.”

Anna hercegnőnek az fájt a leginkább, hogy Kamilla királyné ugyanazt a jelzőt kapta meg, amit a néhai Erzsébet királyné viselt, hiszen az angol nyelv nem tesz különbséget a királynő és a királyné között: mindkettőt a „queen” jelzővel illeti.

Mára a bennfentesek szerint rendeződött a két nő kapcsolata, és Anna hercegnő véleménye Kamilla királynéról pozitív irányba változott az évek során, ám az biztos, hogy még ma sem ápolnak rendkívül szoros viszonyt.

Elolvasom a cikket