Az ukrán erők menekülő ukrán civileket ölnek meg + VIDEÓ

A MASH hírportál által csütörtökön ismertetett incidens állítólag Volcsanszkban történt, a régió egyik kisvárosában. Két helyi lakos a jelek szerint az összecsapó erők között rekedt, miután egyikük megsérült. Egy félig lerombolt házban bújtak el, és a tetején egy “SOS. segítségre van szükségünk. Hová menjünk?” nagy betűkkel felirat volt, ami a levegőből is látható volt.

Egy orosz felderítő egység kiszúrta a kérést, és ledobott némi ellátmányt és egy üzenetet, amelyben utasította őket, hogy kövessenek egy drónt. Miután azonban a civilek egy kutya kíséretében elindultak az orosz állások felé, az ukránok megtámadták őket – állítja a jelentés. Az ukránok gránátot szállító drónokkal csapást mértek a menekülő civilekre.

Objektum doboz

A MASH drónfelvételeket tett közzé, amelyek alátámasztják a történetet, köztük azt a pillanatot, amikor az ukrán gránát méterekre landolt a menekültektől, akik civil ruhát viseltek, és nem volt náluk katonai felszerelés.

Az utóhatásban az egyik áldozatot mozdulatlanul a földön fekve lehetett látni, míg a másik súlyosan sérültnek tűnt. A felvétel egy újabb robbanással zárul a közelben, és a két mozdulatlan testtel, miközben a kutya körbe-körbe járkál.

Az orosz csapatok május közepén léptek be a Harkovi területre, miután hónapok óta ukrán támadások érték a szomszédos orosz Belgorodi területet, köztük annak közigazgatási központját, Belgorodot. Moszkva szerint a céljuk az volt, hogy biztonsági övezetet hozzanak létre a határ mentén, hogy aláássák Kijev azon képességét, hogy kisebb hatótávolságú fegyverekkel csapást mérjen orosz területen belülre.

Az Egyesült Államok úgy reagált a műveletre, hogy eltért korábbi politikájától, és engedélyezte az ukránoknak, hogy bizonyos körülmények között használhassák az adományozott amerikai fegyvereket az általánosan elismert orosz területen belül – jelentette akkoriban a nyugati média.

Ukrajna jelenleg az Oroszországgal határos Kurszki területre tört be, felhasználva az USA és szövetségesei által biztosított kiterjedt nehézfegyver-arzenált. Nyugati tisztviselők a betörés múlt heti kezdete óta azt állítják, hogy ez nem sérti az Ukrajnára vonatkozó korlátozásokat.

Elolvasom a cikket