Hibás kábel okozta a Görögországban pusztító erdőtüzet

Egy áramkábelt tartanak felelősnek a tízezer hektárt felperzselő görög erdőtűzért, amely egy nő halálát is okozta Athén közelében. A nyomozók szerint a tűz augusztus 11-én keletkezett Varnavas városában, mintegy 35 kilométerre a fővárostól – írta meg a Reuters – számolt be a mandiner.hu.

A tűzoltók szerint a katasztrófa oka egy hibás áramkábel lehetett. Egy 76 éves helyi lakos, aki a nyomozás során tett vallomást, elmondta, hogy a háza előtt álló villanyoszlop egyik kábelét egy vállfával rögzítették, és szerinte ez vezethetett a hatalmas tűzvészhez, amely akkora területet égetett fel, mint Párizs.

Bár a hatóságok még nem zárták ki a gyújtogatás lehetőségét sem, egy a lapnak nyilatkozó tűzoltó arról számolt be, hogy a lángok elsőként az említett villanyoszlop környékén csaptak fel. A görög energiaszolgáltató, a HEDNO szerint nem történt hiba az áramellátásban, a rendszereik még rövidzárlatot sem észleltek. A helyi média azonban robbanásokról számolt be, amelyeket a tűz kitörése előtt hallottak.

Elolvasom a cikket