Natalia Samoylenko táplálkozási szakértő szerint a vacsora nagyon szükséges étkezés a fogyás során.
A vacsorát lefekvés előtt három-négy órával kell elfogyasztani. Fontos azonban, hogy pontosan mit eszünk.
A táplálkozási szakértő szerint teljes értékűnek kell lennie, és tartalmaznia kell a fő makrotápanyagokat. A három fő makrotápanyag a zsír, a fehérje és a szénhidrát.
Annak érdekében, hogy a vacsora még mindig gyógyító tulajdonságokkal rendelkezzen, próbálja meg, hogy a zöldségek túlnyomórészt hőkezeltek legyenek.
Miből álljon a vacsora?
A vacsora teljes adagja 300–350 gramm legyen, és kétharmadát zöldségek tegyék ki. A maradék egyharmad fehérje legyen, amely nem terheli túl az emésztési folyamatot.
A fehérjék közé tartozik a hal, a tojás, a tenger gyümölcsei vagy növényi fehérje, a humusz, a lencse és a gomba.
A hasznos zsírok szintén elengedhetetlenek. Ezek megtalálhatók az olívaolajban, az avokádóban, az olajbogyóban, a lenmagban, a szezámmagban, a vajban. Akár egy kis darabka disznózsírt is fogyaszthatunk. Az ilyen zsírok elősegítik a jóllakottságot, pozitív hatással vannak a szív- és érrendszerre, és érdekes módon egyáltalán nem hatnak az inzulinra.
A legfontosabb dolog, amelyet az egészséges testsúly elérése érdekében tehetünk, hogy nem próbáljuk meg a teljes napi adagodat vacsorára elfogyasztani.
Mit kell inni lefekvés előtt, hogy lefogyjunk?
Ezek az italok segítenek eltávolítani a felesleges kilókat:
– ananászlé;
– grapefruitlé;
– zöld tea;
– kamillatea;
– gyömbér tea;
– kefir;
– szőlőlé.