Kamilla királyné fia hogyan szólítja III. Károly királyt?

Különösen a gyerekek esetében hajlamosak a családtagok kedves vagy épp szokatlan neveket kitalálni, ám ezeket mindig csak szűk családi körben használják. Természetesen egyik név sem bántó, sokkal inkább humoros megnevezések.

Éppen ezért meglepő, hogy Kamilla királyné fia, Tom Parker Bowles gyermekként milyen névvel illette III. Károly királyt, amely a mai napig megmaradt.

Mielőtt összekötötte volna az életét III. Károly királlyal, Kamilla királynénak már született két gyermeke az előző házasságából. Fia, Tom Parker Bowles ismert ételkritikus és író lett, így több alkalommal is adott már interjút.

Egy korábbi beszélgetés során szóba került az is, hogy milyen a kapcsolatuk mostohaapjával, III. Károly királlyal. Ekkor árulta el, hogy már gyermekkora óta a „Sir” megnevezést használja, amely még a riportert is meglepte, így némi magyarázatot is fűzött hozzá:

Ez nem valamiféle kötelező megszólítás, csak egy egyszerű becenév, akárcsak a Bob vagy a Jim. Amikor gyerekek voltunk, édesanyám mindig úgy hivatkozott rá, hogy Sir jön hozzánk látogatóba, így ráragadt ez a megszólítás. Ma már furcsa lenne, és természetellenesnek hatna, ha máshogy szólítanám.

III. Károly király egyébként Tom Parker Bowles keresztszülője is, de az élet úgy hozta, hogy mostohaapaként is belépett az életébe. Jó viszonyt ápolnak egymással, így Kamilla királyné és III. Károly király esküvőjén természetesen jelen volt a királyné két gyermeke is: Tom mellett lánya, Laura Lopes is részt vett az eseményen.

Elolvasom a cikket