Marozsán Sheltonnal már nem bírt

MH/MTI
2024. augusztus 16. péntek. 23:19

Marozsán Fábián két játszmában kikapott a 12. helyen kiemelt amerikai Ben Sheltontól a 6,8 millió dollár (mintegy 2,45 milliárd forint) összdíjazású cincinnati keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A magyar játékos csütörtökön szetthátrányból fordítva győzte le a nyolcadikként rangsorolt, világranglista-9. bolgár Grigor Dimitrovot, ezzel jutott be a harmadik fordulóba, a legjobb 16 közé.

Itt az ATP rangsorában 12. helyen álló Shelton várt rá, akitől eddigi két mérkőzésükön egyaránt kikapott: idén Aucklandben és tavaly egy szardíniai challenger-tornán is a rivális nyert két szettben.

Harmadik találkozásuk elején hosszú játékokat és több bréklabdát is láthatott a közönség, végül Shelton volt az, aki 3:3-nál először élni tudott a fogadóesélyével. Ezt újabb két brék követte, ami az amerikainak kedvezett, így 46 perc után megszerezte a vezetést.

A második szettben 2:2-ig tudta tartani a lépést riválisával az ATP-rangsorban 50. Marozsán, ezt követően a hazai kedvenc Shelton ritmust váltott és a következő öt játékból négyet megnyerve lezárta a 71 perces találkozót.

Elolvasom a cikket