Megerősítik Trump védelmét

A titkosszolgálat javasolta, hogy Trump ne tartson szabadtéri gyűléseket, miután Pennsylvaniában, Butler városában egy fegyveres 120 méterről rálőtt, és megsebesítette a jobb fülét, de a republikánus elnökjelölt elutasította a javaslatot.

Trump július 13. óta közel egy tucat zárt térben tartott kampányrendezvényt szervezett. A csatorna szerint azonban kifejtette, hogy szeretne visszatérni a szabadtéri gyűlésekhez, és garanciákat kért a biztonsága érdekében. Július 31-én a pennsylvaniai Harrisburgban, egy fedett arénában tartott rendezvényen dicsérte a helyszínt, de hozzátette: „Nem mondunk le a szabadtéri gyűlésekről. Azok, akik ma nem tudtak bejutni, egy szabadtéri gyűlésen részt vehetnek”.

A golyóálló üveg használata egy újabb lépés annak érdekében, hogy a kampány során garantálhassuk Trump biztonságát – nyilatkozta a csatornának a titkosszolgálat egyik nyugalmazott ügynöke, Don Mihalek.

„Ez nem csak egy darab üveg, hanem egy nagy és nehéz páncélozott üveg, amely kiterjedt logisztikai kapacitást igényel, amelyet általában a nagyszabású szabadtéri rendezvények számára tartanak fenn” – tette hozzá.

A republikánus elnökjelölt testőrei a tervek szerint golyóálló üvegpanelekkel veszik majd körül Trumpot, bár hivatalos közlemény még nem jelent meg erről. Az üvegpaneleket katonai teherszállító repülőgépeken szállítják majd a helyszínekre. Országszerte több készletet is tárolnak, hogy szükség esetén teherautóval gyorsan a helyszínre tudják azok juttatni.

Elolvasom a cikket