Moszkva: A nyugati államok fegyverekkel pumpálják az ukránok Oroszország elleni akcióját

Nyikolaj Patrusev, az Oroszországi Tengerészeti Tanács elnöke, Vlagyimir Putyin tanácsadója interjút adott az Izvesztyijának, melyben élesen bírálta a nyugati országokat az ukránok kurszki betörése kapcsán. Patrusev szerint a nyugat „fegyverekkel látta el és hírszerzési információkkal támogatta a bűnöző juntát”, miközben aktívan irányította annak tevékenységét is – írja a mandiner.hu.

Patrusev külön kiemelte, hogy a kurszki régióban zajló műveletekben a NATO és a nyugati különleges szolgálatok is szerepet játszanak.

Véleménye szerint ezek a tevékenységek „a neonáci kijevi rezsim közelgő összeomlásának előérzete miatt fokozódnak”. Az amerikai vezetés azon állításait, miszerint nem vesznek részt az ukrán csapatok által elkövetett cselekményekben a kurszki régióban, Patrusev határozottan cáfolta. Úgy véli, az Egyesült Államok gyakran mást mond, mint amit valójában tesz, és hangsúlyozta, hogy Kijev nem merte volna megkockáztatni az orosz területre való behatolást amerikai közreműködés és közvetlen támogatás nélkül.

Elolvasom a cikket