Rachael Gunn, az ausztrál breaktáncos most reagált a kritikákra

Új kategória volt a 2024-es olimpián a breaktánc. Több ország is nevezett versenyzőt, ezek közül az egyik Rachael Gunn vagyis B-Girl Raygun volt. A táncmozdulatai azonban nem arattak sikert a bíráknál, mivel nulla pontot szerzett a bemutatott gyakorlatára. A táncról azonban felvétel készült, és hamar mém vált belőle.

Nagyon sokan reagálták a táncára, és számos, viccesnek szánt videót is publikáltak róla. Azonban az internetezők nem álltak meg itt, mivel petíciót indítottak, hogy az Ausztrál Olimpiai Bizottság vizsgálja ki, hogyan indulhatott a nő. Ezt a kezdeményezést a bizottság gyűlöletkeltőnek nevezte és elutasította.

Ennek ellenére a gyűlöletcunami az elmúlt időszakban sem csökkent, Jimmy Fallon még a The Tonight Show-ban is kigúnyolta, ami csak még nagyobb nyilvánosságot adott a nő táncának. Rachael Gunn most azonban megtörte a csendet, és az Instagramon reagált az őt ért kritikákra.

Objektum doboz

„Nagyon nagyra értékelem a pozitivitást, és örülök, hogy némi örömet szerezhettem az életetekben. Ez az, amit reméltem. Nem tudtam, hogy ez megnyitja az ajtót egy ekkora gyűlölet előtt, amely őszintén szólva elég pusztító. Kimentem, és jól éreztem magam” – mondta Rachael Gunn.

A breaktáncost az Ausztrál Olimpiai Bizottság is megvédte, Matt Carroll, a bizottság vezérigazgatója egy közleményben jelentette be, hogy a táncost egy átlátható kvalifikációs folyamat során választották be az olimpiai csapatba.

Bár a breaktánc nagy sikert aratott a 2024-es olimpián, a 2028-as játékok programjában már nem szerepel. Nem tudni, hogy a jövőben mikor térhet vissza.

Elolvasom a cikket