A nyár slágerkajáját könnyedén elkészíthetjük a sokat szidott, de tulajdonképpen jolly joker mikróban is. A Mindmegette nemrég elárulta, hogyan készül a főtt kukocica mikrós változata.
Az alábbi turbó módszerek csak kis mennyiséghez alkalmazhatók, de nem elvetendőek, ha ránk tör az azonnali ehetnék. A pontos elkészítési idő a készüléktől függhet.
1. Az egyszerűbb módszer szerint a bontatlan csuhéjú egy-két csövet tányéron tegyük be a mikróba, és hagyjuk, hogy maximális teljesítményen – 850 watton – három percig párolódjon a saját levében. A mikróban főtt kukoricát mindenképpen kesztyűben vegyük ki, mert nagyon forró, és rácsra téve hagyjuk hűlni, mielőtt kibontjuk!
2. A másik módszerhez a megtisztított, esetleg feldarabolt kukoricát helyezzük fedeles üvegtálba néhány levéllel együtt. Öntsünk alá vizet, majd a lefedett jénaiban mikrózzuk hét-tíz percig.
Tény, hogy a főtt kukorica ezzel a főzési módszerrel nem annyira finom, mint amikor vízben főzzük, de előnye, hogy nem kell bekapcsolni hozzá a kánikulában pluszforróságot árasztó tűzhelyet, továbbá a munkahelyi mikróban is elkészíthetjük.