Washington Post: Sok ukrán katona halálát okozta a sikertelen betörési kísérlet a Belgorodi területre

Katonák és az ukrán erők egyik parancsnoka névtelenséget kérve elmondták a lapnak, hogy Belgorod régiót felkészítették a fenyegető támadásra – a páncéltörő akadállyal megerősített és felrobbantott ukrán egységek szinte azonnal intenzív tüzérségi és dróntűznek, valamint légicsapásoknak voltak kitéve.

Egy Hacker hívójelű ukrán harcos elmondta, hogy az egész csoportjuk megsebesült azon a napon, amikor négy nappal ezelőtt megpróbálták megtámadni a belgorodi régiót a Krasznojaruzsa körzetben lévő Kolotilovka közelében. Elismerte, hogy féltette az életét, mivel az ukránok nem ismerték a területet, és vakon kellett cselekedniük.

„Hacker elmondta, hogy sok katona agyrázkódást szenvedett vagy súlyosan megsebesült, míg mások meghaltak, és hátra kellett hagyni őket. A lövések olyan intenzívek maradtak, hogy a túlélőknek napokig orosz lövészárkokban kellett menedéket keresniük, amíg csütörtök reggel páncélozott járművek nem érkeztek, hogy orvosi ellátásra evakuálják őket” – írja a lap.

Mint a Washington Post hangsúlyozta, „a szörnyű harcok éles kontrasztban álltak az ukrán tisztviselők szinte ünnepi hangulatával”.

Hétfőn reggel Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy az ukrán erők tevékenysége miatt Krasznojaruzsa körzet lakóit biztonságosabb helyekre szállítják. Később a járás bejáratát a polgárok biztonsága érdekében lezárták, vagyonukat pedig önvédelmi egységek biztosították. Szerdán a járás lakói, akiket a műveleti helyzet miatt ideiglenesen kitelepítettek, elkezdtek hazatérni – mondta a RIA Novosztyinak Natalja Szemenova, a Sztarij Oszkol városában kialakított, ideiglenes szállásközpont igazgatója.

Elolvasom a cikket