A teljes cenzúra útjára lépett Amerika

Az amerikai hatóságok végleg a teljes cenzúra útjára léptek, és országszerte üldözik azokat, akik állítólag az orosz kormánynak dolgoznak – jelentette ki Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

Kemény szavakkal kommentálta Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete Dmitrij Simes amerikai politológus és a Pervij Kanal műsorvezetőjének virginiai házkutatását – írta meg szombaton az Oroszhírek. Mint a cikkben felidézik, a diplomata úgy fogalmazott, az amerikai hatóságok végleg a teljes cenzúra útjára léptek és országszerte üldözik azokat, akik állítólag a moszkvai kormánynak dolgoznak.

A szólásszabadság a modern Egyesült Államokban csak akkor szent, ha ez a szó: Amerika-barát. Minden másként gondolkodó politikai inkvizíciónak van kitéve, különösen, ha azokról van szó, akik az Oroszországról alkotott egyoldalú és elfogult nézetek ráerőltetése ellen harcolnak – hangsúlyozta a diplomata.

Dmitrij Simes politológus, történész és televíziós műsorvezető 1947-ben született Moszkvában s 1973-ban emigrált az USA-ba. A férfi tavaly a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen moderált egy plenáris ülést, júniusban pedig a külügyminisztériumban tartott beszéde után zártkörű megbeszélésen vett részt az államfővel.

Elolvasom a cikket