Élvonal: Először győzött a Kecskemét, továbbra is pont nélkül a Győr

MH/MTI
2024. augusztus 17. szombat. 7:59

A nagy hőségben jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét fél megpróbálta meglepni a másikat, ez a hazaiaknak sikerült jobban, akik Nikitscher remek egyéni megmozdulásának köszönhetően hamar vezetést szereztek. A folytatásban a Győr játszott enyhe mezőnyfölényben, a veszélyesebb lehetőségek mégis a Kecskemét előtt adódtak, s a házigazda a félidő hajrájában egy kontrából megduplázta előnyét.

A szünet után megpróbálta beszorítani kapuja elé ellenfelét a vendégcsapat, de nem járt sikerrel és a szépítő gól sem jött össze. A játékrész derekán Lukács egyedül léphetett ki, végleg eldönthette volna a mérkőzést, de ordító helyzetben végül mellé lőtt. Ezzel együtt a Kecskemét magabiztosan őrizte előnyét, a hajrában leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem. Az utolsó percekben aztán több nagy lehetőség is adódott a győriek előtt, s bár előbb Boldor hibázott, majd Kersák védett nagyot, Diarrának végül sikerült szépítenie.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Kecskeméti TE-ETO FC Győr 2-1 (2-0)
Széktói Stadion, 2702 néző, v.: Derdák
gólszerzők: Nikitscher (9., 45+3.), illetve Diarra (90.)
sárga lap: Kovács B. (28.), Vágó (44.), Meszhi (58.), Kersák (82.), illetve Gavric (4.), Csontos (22.), Boldor (95.)

Kecskeméti TE: Kersák – Szabó A., Belényesi, Katona L. – Májer (Nagy K., 64.), Lukács (Helmich, 78.), Vágó, Nikitscher, Zeke – Kovács B. (Meszhi, a szünetben) – Pálinkás (Derekas, 88.)

ETO FC Győr: Petrás – Marku, Szépe, Boldor, Csontos (Vianna, a szünetben) – Skvarka, Tóth R. (Bitri, 91.), Szahli (Bánáti, 72.) – Vera (Diarra, a szünetben), Lukic (Farkas, 72.), Gavric

Elolvasom a cikket