Szégyenlik a becsapottak, hogy félrevezették őket

Csak egy ártalmatlannak tűnő üzenet, miszerint megérkezett a várva várt csomagunk a világ másik feléről és némi figyelmetlenség kell hozzá, s a bűnözők máris viszik a pénzünket és a személyes adatainkat. Az áldozatok sokszor pironkodnak, s még a rendőrséget sem keresik föl.

Hazánkhoz hasonlóan immár újabban a Román Posta nevében is gyakran történnek visszaélések, és ha a bűnözők már hozzáfértek az adatainkhoz, nem sok reményt fűzhetünk az elcsalt pénzünk visszaszerzéséhez – hívja föl a figyelmet a Székelyhon. Mint cikkükben egyebek mellett megjegyzik, sokan szégyenlik, hogy becsapták őket, így inkább nem is fordulnak a hatóságokhoz.

Többen is említették az elmúlt hetekben, hogy üzenetet kaptak az állami postától, van, akitől szintén egy csomagkiszállításra hivatkozva kérték el a bankkártyaadatait, de akadt olyan is, akinek a kiszállítási címet kellett volna megadnia az üzenetben megadott linkre kattintva.

Hozzáteszik, az intézmény hivatalosan is felhívta a lakosság figyelmét, hogy a küldött üzenetben található link egy olyan weboldalra irányít, amely a Román Posta hivatalos oldalát másolja, de egyetlen célja, hogy a kiszemelt áldozatok személyes vagy pénzügyi adatait begyűjtse.

Elolvasom a cikket