Természetes antibiotikum és afrodiziákum

A torma természetes antibiotikum. A növény gyökere baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik. Ha megdörzsöljük és belélegezzük, enyhíthetjük a vírusos betegségek tüneteit. A torma fitoncidokat tartalmaz, amelyek légúti és húgyúti betegségeket kezelnek.

A jótékony mikrotápanyagok erőteljes forrása. A tormagyökér B-, C- és PP-vitamint tartalmaz. C-vitamin-tartalmát tekintve a torma még a citrusféléket és a ribizlit is megelőzi. A növény gyökere és levelei kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, fluort és jódot is tartalmaz, amelyek erősítik a csontszövetet, a fogakat, a hajat és a körmöket.

Növeli az étvágyat. A torma csípős íze javítja az étvágyat, mivel serkenti a gyomornedv kiválasztását, ami segíti az étel jobb emésztését.
Csökkenti a „rossz” koleszterinszintet. A koleszterinszint normalizálása érdekében az orvosok napi legfeljebb tíz gramm reszelt torma fogyasztását javasolják. A gyökér használata előtt azonban konzultáljon orvosával.

Természetes afrodiziákum. A tormagyökér képes növelni a libidót, és erősíteni a férfiak potenciáját. A népi gyógyászatban ma is használják a húgyutak kezelésére.

Segít a fogyásban. A torma sok rostot tartalmaz, így emésztése során a szervezet sok energiát veszít, így a felesleges kalóriákat elégeti.

Vízhajtó hatású. A tormagyökér eltávolítja a felesleges folyadékot és húgysavat a szervezetből. Gyógyító hatású ivóvizet készíthetünk belőle, amely segít enyhíteni a duzzanatokat és a reumás fájdalmakat. Ehhez öntsünk tormagyökeret vízzel, és áztassuk négy órán át. Az ilyen víz sokáig friss marad, és terápiás tulajdonságokkal rendelkezik.

Elolvasom a cikket