Úton a fél ország: rendkívül sűrű a forgalom az autópályákon

A közkedvelt szabadidős és kirándulóhelyekhez, valamint a jelentősebb turisztikai célpontokhoz vezető utakon, útvonalakon érdemes hosszabb, megnövekedett menetidővel számolni. Főleg az M7-es, az M1-es, az M3-as és az M5-ös autópályán kell telített sávokon autózni.

Az M1-M7 közös kivezető szakaszán és onnan tovább az M7-es autópályán, a fővárostól a Balaton felé annyira erős a forgalom, hogy telített sávokon lehet autózni, Budapest és Martonvásár között, továbbá a Váli-völgyi szakaszon is időszakosan torlódnak a járművek. Lassabb haladásra kell készülni. Az autópályán jelentős torlódás van, ezért érdemes kerülőutat választani. Például az M7-es helyett igénybe vehető az M6-os autópálya is, amelyről több csomópontnál is vissza lehet jutni az M7-es autópályára, például a 62-es, 64-es főutakon keresztül.

Az M1-es autópályán, az M1-M7 elválástól a Győr felé vezető oldalon, a 18-as km-nél a sávzárásnak vége, de a torlódás még jelentős.

Az M5-ös autópályán, a főváros felé a Lajosmizse csomópontnál egy személyautó balesete miatt a lassító sáv egy szakaszát kellett lezárni a 67-es km-nél. Ugyancsak a főváros felé az M0-as csomópont közelében, a 24-es km-nél baleset miatt zártak le egy sávot. Torlódik a forgalom.

Az M5-ös autópályán, az M43-as autópálya és a Balástya csomópont között a Budapest felé vezető oldalon, a 157-es km-nél felborult egy teherautó. A külső sávot lezárták. Kisebb torlódással kell számolni.

Az 5-ös főúton, a Dabas/Sári szakaszán a 39-es km-nél baleset miatt félpályás lezárás van érvényben.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját.

Elolvasom a cikket