A Fehérvár pontot mentett a Zalaegerszeg ellen

2024. augusztus 18. vasárnap. 17:58

Nagy iramban kezdett a Fehérvár, Tobias Christensen felső lécen csattanó bombája mellett is több ígéretes támadása volt. A Zalaegerszeg stabil védekezésből próbált gyors ellentámadásokat vezetni, a félidő második felében több nagy helyzetet kialakítva. A hazaiak csak Tóth Balázs kapusnak köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba.

A fordulást követően a zalaiak ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták: bátran mentek előre és egy gyors kontra végén Dénes Csanád Vilmos első NB I-es találatával megszerezték a vezetést. A lassan futballozó Fehérvár próbált sebességet váltani, a hajrában nagyon beszorította a vendégeket, ám a kínálkozó lehetőségeket sokáig nem használta ki, ezért úgy tűnt, hogy a ZTE megszerzi mindhárom bajnoki pontot. Nem így lett, mert a hosszabbítás utolsó pillanataiban Kovács Patrik góljával a hazaiak kiegyenlítettek.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Fehérvár FC – ZTE FC 1-1 (0-0)
Sóstói Stadion, 2763 néző, v.: Káprály

gólszerző: Kovács P. (90+5.), illetve Dénes (55.)
sárga lap: Spandler (37.)

Fehérvár:
Tóth B. – Melnyik (Huszti A., a szünetben), Spandler, Serafimov, Milicevic (Holender, 61.)- Csongvai, Bedi – Kovács M. (Stefanelli, a szünetben), Christensen, Katona M. (Kovács P., 61.) – Gradisar (Berki, 85.)

ZTE:
Gundel-Takács – Safronov, Várkonyi, Medgyes (Nyíri, 63.)- Szendrei, Sankovic, Bakti (Németh D., a szünetben), Kiss B., Mim – Sajbán M., Dénes Cs. (Vogyicska, 78.)

Elolvasom a cikket