Albán származása miatt zaklatták Bebe Rexha amerikai énekesnőt egy német légitársaságnál

2024. augusztus 18. vasárnap. 16:04

Az énekesnő állítása szerint a repülőtér egyik férfi dolgozója, akit ő albánnak vélt és ezért albánul szólított meg, nemcsak megfélemlítően beszélt vele, hanem még arra is kísérletet tett, hogy kizárja őt az utazásból.

„A férfi a beszélgetés során nem akarta elárulni a nevét, sőt folytatta a zaklatásomat” – írta az énekesnő, hozzátéve, hogy „a Lufthansa női dolgozói közül pedig egy sem akadt, aki közbelépett vagy közbeszólt volna”. Az énekesnő szerint ezek a történések kimerítik a gyűlöletbűncselekmény fogalmát, mivel szerinte az motiválta őket, hogy ő albán származású.

Bebe Rexha posztjaira a Lufthansa egyik szóvivője útján reagált: ki fogják vizsgálni a panaszt, és megpróbálják megtudni, hogy pontosan mi történt.

Leszögezte: nemzetközi légitársaságként az emberek közötti kapcsolatépítést tekintik feladatuknak, ebben az utasok és az alkalmazottaik esetében is nagy hangsúlyt fektetnek a sokszínűség és az egyenlő elbánás alapértékeinek betartására, elutasítják a diszkriminációt vagy annak kísérletét.

A kapcsolatfelvétel tényét az énekesnő is megerősítette egyik Instagram-posztjában, megjegyezve azt is, hogy „sohasem érezte még magát ennyire megviseltnek mentálisan”. Azt írta: az ügy sürgős kivizsgálását és annak kiderítését várja el Lufthansától, hogy konkrétan melyik alkalmazottja zaklatta őt a hatalmával visszaélve.

A New Yorkba emigrált albán szülőktől származó, jelenleg 34 éves Bebe Rexha 2018-ban azután kezdett szólókarrierbe énekesként, hogy ismertté vált az Eminem és Selena Gomez számára írt dalairól.

Elolvasom a cikket