András herceg nem maradhat

Egy évvel ezelőtt robbant a hír, miszerint III. Károly király akarata szerint Andrásnak és családjának el kell hagynia a Royal Lodge birtokot. A herceg azonban nem hajlandó elhagyni a házat, ameddig a bérleti szerződése le nem jár. Ez 55 év múlva esedékes – árulta el korábban egy családi barát. Az informátor hozzátette, András senkivel sem akar hajlandó erről tárgyalni, ez volt a családjának otthona az elmúlt húsz évben, itt akar maradni – számol be a Life.hu.

A palota egyik bennfentese tegnap a The Sunnak azt mondta: „Mindenki azt gondolja, hogy ez azt jelenti, hogy a hercegnek és a családjának el kell hagynia a királyi birtokot. Mi más oka lenne, hogy megfosztották őket a védelemtől. Az őrségnek október végén jár le a szerződése, és kicsi az esély, hogy másokat vesznek fel a helyükre”nyilatkozta.

Az év elején a Sun arról írt, hogy Andrásnak felajánlották Harry herceg és Meghan Markle korábbi házát, a Frogmore Cottage-t, de ő visszautasította a hercegi pár otthagyott lakhelyét. András azonban nem hajlandó elhagyni a házat, ameddig a bérleti szerződése le nem jár. Ez 55 év múlva esedékes – árulta el korábban egy családi barát. Az informátor hozzátette, András senkivel sem akar hajlandó erről tárgyalni, ez volt a családjának otthona, itt élt Sarah Fergusonnal is, és itt akar maradni.

A palotai források mindig is ragaszkodtak ahhoz, hogy András „maradjon a király testvére”, és szívesen látják a családi eseményeken, de soha nem térhet vissza közfeladataihoz. Ennek oka, hogy III. Károly öccse is belekeveredett az évekkel ezelőtt kirobbant pedofilbotrányba. A pletykák szerint ugyanis András herceg is részt vett Jeffrey Epstein, a szexuális bűnözőként elhíresült amerikai üzletember orgiáin. András herceg akkor került a reflektorfénybe, amikor az ominózus szexpartik egyik áldozata, bizonyos Virginia Giuffre megvádolta a királyi család tagját, hogy megerőszakolta. A nő bíróság elé vitte az ügyet, ám végül sikerült peren kívül megegyezniük, így szép csendben elült volna a botrány, ha a pedofilvádak nem ütöttek volna bélyeget Andráson.

A The Sun on Sunday úgy tudja, a királyi háztartás nem költöztetne be királyi családtagokat az ingatlanba, hanem új bérlőt keresne. Vilmos és Katalin nem akarja átköltöztetni a családját az Adelaide Cottage-ból a Lodge-ba. Bár a Kensington Palota két apartmanját felújítják, de egyiket sem szánják Andrásnak.

Elolvasom a cikket