Bűnöző migránsok keserítik meg a spanyolok életét + VIDEÓ

A helyiek elmondása szerint az utcai drogfogyasztás és a prostitúció mindennapossá vált a bár környékén, ami jelentősen rontotta az életminőséget és a közbiztonságot – számol be a Mandiner.hu.

„Hozzávágtak egy széket a fejemhez, miközben a lányom a karomban volt” – mesélte az egyik, a bár közelében lakó nő. Hozzátette, hogy a bevándorlók gyakran az ajtóik előtt létesítenek szexuális kapcsolatot prostituáltakkal, és reggelente rendszeresen találnak emberi ürüléket és hányást a bejáratoknál.

La Raiosa lakói szerint az elmúlt évben drámaian romlott a környék közbiztonsága.

Szemtanúk beszámolói alapján előfordult már, hogy a migránsok nyíltan fegyvert rántottak, és azzal fenyegették egymást.

A bár teraszát ugyan már bezáratták az önkormányzattal rossz egészségügyi körülmények miatt, de ez nem oldotta meg a problémát. A migránsok azóta a bár bejáratánál gyűlnek össze, hogy alkoholt fogyasszanak, kábítószert használjanak, majd ezek az éjszakai összejövetelek gyakran verekedéssel végződnek.

A bár tulajdonosa, egy ázsiai nő, érdektelenséggel reagált a történtekre, mondván, nem ő felelős a migránsok viselkedéséért, mivel az incidensek nem a bárján belül, hanem az utcán történnek. A lakók, akik már kétszáz aláírást gyűjtöttek össze a hely bezárása érdekében, minden este rendőrt hívnak a szubszaharai csoporthoz, hogy megpróbálják kordában tartani az egyre súlyosbodó helyzetet.

Objektum doboz

A probléma nemcsak Valenciában jelentkezik, hanem Spanyolország más részein is egyre gyakoribbak az afrikai bevándorlók által elkövetett bűncselekmények. A héten Barcelonában pakisztáni drogkereskedők csaptak össze fegyverekkel, míg a Kanári-szigeteken egy játszótéren történt késelés. Az ilyen esetek azt mutatják, hogy a migrációs helyzet egyre nagyobb kihívást jelent a spanyol társadalom számára.

Elolvasom a cikket