Elhunyt az igazi Lassie gazdája

Bob Weatherwax, Rudd Weatherwax fia, aki az eredeti Lassie tulajdonosa és trénere volt, szinte egész életét az szórakoztatóipari kutyakiképzésnek szentelte. Már fiatalon apja mellett dolgozott, segítve a kutyákat Rudd kenneleiben. Emellett gyakran kérték meg, hogy segítsen a kiképzésben, miközben Lassie vagy egy másik hollywoodi kutya tanult – adta hírül a Life.hu.

Bob és húga, Joanne, voltak az egyetlen gyerekek, akik őszintén mondhatták, hogy családi házikedvencük az igazi Lassie volt. Valójában Pal – a kutya, aki filmtörténelmet írt azzal, hogy Lassie-t alakította hét MGM-filmben, és szerepelt a Lassie tévésorozat pilotjában – egy évvel Bob születése előtt jött a világra. Rövid ideig Bob az Egyesült Államok hadseregében szolgált. Amikor azonban visszatért Kaliforniába, úgy döntött, hogy követi apja példáját, és kutyakiképző lesz belőle – számol be a Life.hu.

Apja mesterségének elsajátítása után Bob sikeres tréner lett, és megalapította a saját márkáját, a Weatherwax Trained Dogs-ot. Pályafutása során számos híres kutyával dolgozott, köztük Astával, Totóval és Old Yellerrel. Facebook-oldalán gyakran kapott elismerő véleményeket arról, hogy milyen tehetséggel kötődik az állatokhoz, és tanítja meg őket új készségekre és trükkökre.

„Nem leereszkedő. Nem erőszakos. Jutalmazás alapú képzést használ, amit nagyon kedveltem” – írta le az egyik kutyatulajdonos a véleményét, amit Bob Facebook-oldalán posztolt. „Megtanította [a kutyámat] engedelmes kutyának lenni, és segített megtanulni, hogyan lehetek jó irányító. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, és teljes mértékben ajánlom őt.” Halála előtt Bob szívesen töltötte idejét utolsó collie-jával, aki az utolsó Weatherwax által kiképzett Lassie unokája volt.

Object box

Elolvasom a cikket