Ezért nem árulja el Károly király, pontosan milyen rákkal küzd

Arról már korábban is tájékoztatták a közvéleményt, hogy az uralkodónak orvosi beavatkozásra van szüksége a prosztata-megnagyobbodása miatt, ám miután hosszabb időt töltött kórházban, mint azt a legtöbben várták, egyre biztosabbnak tűnt, hogy III. Károly király komolyabb problémával áll szemben – számol be az Elle.hu.

Azt, hogy pontosan milyen rák támadta meg az uralkodó szervezetét, nem kommentálta a palota, ahogyan Katalin hercegné esetében sem közöltek részleteket – csakhogy ez utóbbi esetben a hercegné kérését teljesítették. Azonban úgy tűnik, III. Károly királynak is jó oka volt arra, hogy ne nyilatkozzon a betegségéről.

Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy a brit királyi család tagjainak egészségi állapota, illetve az ezzel kapcsolatos információk kiszivárogjanak, az pedig fel sem merült, hogy a palota hivatalos közleményt adjon ki ilyen esetben.

Erzsébet királynő, illetve Fülöp herceg állapotáról előre egyeztetett módon és időpontban tájékoztatták a közvéleményt, de a mai napig sem lehet tudni semmit arról, hogy mi vezetett a halálukhoz.

III. Károly király már jóval nyitottabb, és bár rákdiagnózisa kezdetben őt is lesújtotta, de úgy gondolta, férfitársainak is segíthet azzal, ha felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Az ő esetében a műtét során derült fény a betegségre, azt azonban leszögezték, hogy nem prosztatarákról van szó.

Objektum doboz

Az uralkodó visszavonult egy időre, május óta azonban egyre több nyilvános eseményen vesz részt, miközben zajlanak a kezelései. Állapotáról azonban nem nyilatkozik, és ez a szakértők szerint minden bizonnyal egy kidolgozott stratégia része. Véletlenül ugyan elárulta, hogy elvesztette az ízérzékelését a kezelések alatt, de ennél bővebb információk nem derültek ki.

Minderre azért volt szükség a bennfentesek szerint, mert szerették volna elkerülni a találgatásokat, illetve az uralkodó minél kevesebb nyilvános eseményen szeretett volna megjelenni, hogy elkerülhesse a fertőzésveszélyt.

Kötelességtudata annyira erős, hogy számos feladatot ő maga lát el, és idén még egy ausztráliai körutat is terveznek Kamilla királynéval, ám ehhez arra van szükség, hogy a legyengült immunrendszere megerősödjön. Kezeléseiről nem kíván nyilatkozni, a szoros kontaktust mindenkivel elkerüli, hogy ezzel is védje a szervezetét, a találgatásokra pedig nem kíván okot adni.

A bennfentesek szerint soha nem fogja elárulni, pontosan milyen rákkal küzd, ám azt elmondták, hogy kezelései a vártnál jobban haladnak, III. Károly királyt pedig hatalmas örömmel tölti el, hogy ennek köszönhetően egyre több hivatalos feladatát képes ellátni.

Elolvasom a cikket