Kigyulladt egy raktár Sajóbábony külterületén

MH/ MTI
2024. augusztus 18. vasárnap. 22:09

Miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók vesznek részt az oltásban, amelyet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít – tájékoztatott az OKF.

Este, valamivel kilenc óra után jelezték, hogy hat vízsugárral körülhatárolták a tüzet. Tudatták: egy kilencszáz négyzetméter alapterületű raktárépület égett.

A munkálatokat a miskolci, kazincbarcikai, szerencsi, mezőkövesdi és tiszaújvárosi vízszállító és munkagép is segíti – írták.

Az MTI vármegyei tudósítója elmondta, hogy a füst a településtől 13 kilométerre lévő Miskolcról is látható volt.

Szilva István sajóbábonyi polgármester a Facebook-oldalán azt írta, a tűz a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban keletkezett, egy cég kezelésében lévő, zárt épületben található raktárban.

Közölte, a raktárban található veszélyes anyagok oltását a sajóbábonyi létesítményi tűzoltóság és a vármegyei katasztrófavédelem közösen végzi. A tűz emberéletet nem veszélyeztet.

A katasztrófavédelem speciális műszaki egysége a településen folyamatosan méri a veszélyes anyagok koncentrációját – jelezte a polgármester.

Az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. közleményt adott ki a tűzesetről, amelyben kiemelték, hogy az egyik hulladéktároló raktárukban „az üzemeltetési szabályzatnak megfelelően tárolt szilárd és iszapszerű ipari hulladékok feltételezett öngyulladása történt”.

„A Kft. a Biztonsági Jelentésben foglaltak szerint járt el, minden illetékes hatóságot azonnal értesített” – áll a polgármester Facebook-oldalán is olvasható közleményben.

Mint írták, „az esemény kiváltó okának felderítése további vizsgálatokat igényel mind a Kft., mind a hatóságok részéről”.

Elolvasom a cikket