A szakértők gyakran szemrehányást tesznek azoknak, akik mag nélküli szőlőt esznek, mondván, hogy sok hasznos anyagot tartalmaz – írja a Sports.kz.
A szőlő előnyei
Bármelyik szőlőfajta hasznos a vitaminok és antioxidánsok miatt, amelyek megakadályozzák a korai öregedést, a gyulladásos folyamatokat, a vérrögöket és megőrzik a látást.
A sötét és a vörös szőlő a leggazdagabb antioxidánsokban.
A magokról és a vakbélgyulladásról
Egyesek azt állítják, hogy a magvas szőlő fogyasztása vakbélgyulladás kialakulását okozhatja. Ez azonban mítosz, mondják a táplálkozási szakemberek.
A magvas szőlő fogyasztása több előnnyel jár a szervezet számára.
Ehhez azonban alaposan meg kell rágni a magokat.
Az egész magot a szervezet nem tudja megemészteni, és a benne lévő hasznos anyagok nem asszimilálódnak.