Az édesség utáni sóvárgás okára derült fény

Mindenekelőtt a magnézium, a króm és a cink szintjének ellenőrzését javasolta, mivel ezek az ásványi anyagok negatívan befolyásolják a glükóz-anyagcserét. „A szervezet logikája a következő: ‘Nincs elég magnézium? Kezdj el sok szénhidrátot lapátolni, hogy onnan szerezd be!”.

Emellett az édesség utáni sóvárgás a lappangó vashiány következménye is lehet – jegyezte meg Semiryadov. Elmondása szerint vashiányos vérszegénység esetén a szervezetben hipoxia – oxigénhiány – alakul ki. Emiatt a sejtekből hiányzik az energia, és további üzemanyagra van szükség, amelyek az egyszerű szénhidrátok.

Egy másik ok, amiért édességre vágyhat, a táplálkozási szakember a triptofán aminosav hiányának nevezte. Szerinte tanulmányok bizonyították, hogy a szerotonin szintézisének csökkenése a triptofán kimerülése miatt az édes termékek fogyasztásának növekedéséhez vezet. Emellett az egyszerű szénhidrátok iránti kifejezett sóvárgás is jelentkezik a vér alacsony D-vitamin-szintje mellett – tette hozzá az orvos.

Elolvasom a cikket