Ennyi ideje maradt az ukránoknak

„A helyi hatóságok szerint, figyelembe véve az orosz hadsereg előrenyomulásának ütemét, Pokrovszk lakosainak egy-két hetük van az evakuálásra. Arra buzdítják az embereket, hogy most hagyják el a várost, amíg ez még ellenőrzött módon lehetséges” – közölte az ukrán lap.

A város – amelyben jelenleg még működnek a közszolgáltatások és a hivatalok – katonai közigazgatásának vezetője azt jósolja, hogy a városban már ezen a héten végrehajtják a gyermekek kényszerű evakuálását.

„A teljes körű háború előtt 13 700 gyermekünk volt. Most 4788 gyermek maradt a településen, ami azt jelenti, hogy körülbelül egyharmaduk még mindig itt van… Úgy gondolom, hogy ezen a héten elérjük azt a pontot, amikor a gyermekek kötelező evakuálása is megtörténik” – mondta Szerhij Dobriak.

Hozzátette, hogy a lakosok mintegy 60 százaléka saját maga hagyja el Pokrovszkot, saját járművét használva: „Tegnap 490 ember távozott. Ebből csak 135-en vonattal mentek. A többiek saját járművükkel, holmijukkal és utánfutóikkal távoztak. Legalább ezer embert könnyedén ki tudunk evakuálni. Erre megvannak az erőforrásaink.”

A pokrovszki front továbbra is az egyik legforróbb terület a fronton, júliusban itt volt a legtöbb harci összecsapás, teszi hozzá az ukrán lap.

Elolvasom a cikket