Ezeket az ételeket nem szabad éhgyomorra enni

A reggelinek nem csak annak kell lennie, hanem hasznosnak is, miközben a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy a reggel elfogyasztott termékek milyen hatással vannak a szervezetre.

Szakértők elárulták, hogy mely ételek okozhatnak gyomorégést, cukorbetegséget, sőt szívproblémákat is, ha reggel éhgyomorra fogyasztjuk őket.

Élesztő alapú pékáruk: ez vonatkozik a hagyományos kenyérre és az édes élesztős pékárukra. Úgy vélik, hogy irritálja a gyomor falát, ami később gázképződéshez vezet. A cukor jelenléte pedig növeli az inzulinszintet, ami hamarosan nagy étvágyat és súlyosabb következményeket okoz. A legrosszabb megoldás a kávé (tejjel is) szendvicsekkel vagy édes süteményekkel.

Gyümölcsök és gyümölcslevek: a citrusfélék leve, valamint a gyümölcshús savakat tartalmaz, amelyek irritálják a gyomornyálkahártyát.

Ennek következtében fokozott savassággal járó gyomorhurutot, fekélyeket és egyéb emésztőrendszeri problémákat okozhat. Éhgyomorra szintén nem szabad banánt enni. Ebben az esetben ugyanis növelik a szív terhelését, mivel a szervezetben megbomlik a kálium és a magnézium egyensúlya. Jobb, ha étkezés után fogyasztjuk őket.

Savanyú tejtermékek: a bennük lévő hasznos baktériumok nem hoznak semmilyen hasznot, mivel a gyomorban felhalmozódott sósavban egy éjszaka alatt elpusztulnak.

Friss uborka: a szervezetnek keményen meg kell dolgoznia, hogy lebontsa az élelmi rostokat, ami gyomorégést és kellemetlen érzést okozhat. Ha állandóan így étkezik, gyomorhurut, gyomorfekély, gyomorégés és nyálkahártya-irritáció alakulhat ki.

Elolvasom a cikket