Messi nélkül nincs telt ház Amerikában

SM
2024. augusztus 19. hétfő. 16:58

Az úgynevezett Messimánia jelentősen megnövelte az érdeklődést az amerikai futball-bajnokság iránt, a stadionok zsúfolásig megteltek. Azokon a mérkőzéseken, amelyeken a 37 éves argentin világbajnok is pályára lépett, már elővételben elfogytak a belépők. Az első amerikai szezonjában telt házas mérkőzéseken játszott Messi az Inter Miami Stadionjában.

Az új szezonban viszont az érdeklődés jelentősen visszaesett, mert Messi a Copa América döntőjében súlyos bokasérülést szenvedett. Azóta 11 mérkőzésen nem léphetett pályára az Inter Miami csapatában. Együttesének hazai és idegenbeli meccseinek látogatottságának csökkenése jelentős annak ellenére, hogy olyan sztárok játszanak az együttesben, mint például Jordi Alba, Sergio Busquets és Luis Suárez.

„Leo a várakozásoknak megfelelően gyógyul, de még mindig nincs pontos dátum, mikor csatlakozhat újra a csapathoz. Továbbra is külön edz” – mondta Tata Martino, az Inter Miami vezetőedzője. Az együttes 25 forduló után 53 ponttal vezeti a keleti csoportot.

Elolvasom a cikket