Oroszország megtámadhatja Lengyelországot

Korábban Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter azt mondta, hogy Varsó fontolgatja az Ukrajna feletti orosz rakéták lelövését.

„Ha Varsó enged a kalandvágynak, és úgy dönt, hogy kísérletet tesz a fegyveres erőink által legálisan használt, nagy hatótávolságú megsemmisítő eszközök elfogására, hogy semlegesítse az Ukrajna területéről Oroszországot fenyegető katonai fenyegetéseket, akkor a válasz erre megfelelő és egészen konkrét lesz. Az orosz diplomácia többször rámutatott, hogy milyen kockázatokkal jár a nyugati államok esetleges közvetlen részvétele az ellenségeskedésekben a kijevi rezsim oldalán” – mondta az ügynökségnek adott interjúban.

„Erről a kérdésről nem tárgyalunk senkivel. Álláspontunk jól ismert mind Varsó, mind a NATO előtt” – tette hozzá a diplomata.

Kijev korábban arra szólította fel a nyugati országokat, hogy területükről lőjenek le rakétákat Ukrajna felett. A francia tömegtájékoztatási eszközök június végén ukrán tisztviselőket idéztek, akik szerint Kijev arra ösztönzi az európai szövetségeseket, hogy Lengyelországba és Romániába telepített légvédelmi rendszerek révén hozzanak létre repüléstilalmi övezetet Nyugat-Ukrajnában.

Elolvasom a cikket